Deze rooier is geschikt voor diverse koolgewassen, zoals witte-, rode- en savooikool. Ze kan ingezet worden voor zowel de versmarkt, bewaarkool als voor de industriële verwerking.
De neerhangende kolen worden door aangedreven torpedo’s opgelicht. Deze brengen de kolen recht voor de ingang van de klemband. Het overtollige blad wordt rond de kool gevouwen zodat deze beschermd wordt.
De klemband, bekleed met zacht celrubber (uitgesneden in de vorm van de kool), klemt de kolen en trekt ze uit de grond. Een duwrol helpt de kolen gemakkelijk in de klemband te gaan.

De stronk van de kool wordt vervolgens afgesneden met een in hoogte regelbaar inox roterend mes. Bij het verlaten van de klemband valt de kool en het omblad op een transportband. Boven deze band staat een schuin opgestelde met celrubber beklede trommel die de kool zijdelings wegduwt en het blad laat passeren. Dit principe wordt een 2de maal herhaald bij de industrierooiers om zo het omblad op het veld achter te laten.


Industrierooier

wp_20161011_11_09_49_pro_li
Bij het verlaten van de laatste transportband valt de kool op een spijlenband die de kolen tot in de container of tot aan de wagen brengt. De container wordt opgenomen door een hydraulische hefmast of staat op een containerwisselaar.


opties :

  • Containerwisselaar voor 3 containers met kettingen
  • Knikband met elektrisch oog om het vullen automatisch te laten verlopen.
  • Wagenvuller standaard of XL om rechtstreeks in wagens te vullen tot 3.5m hoogte

Versmarktrooier

img_8877
Bij het verlaten van het laatste transportbandje valt de kool op een volle band, waarvan de medewerkers de kolen afrapen en in de container plaatsen. Het overtollige blad valt op de grond.


opties :

  • Kantelbare lift om het vullen van de container te vergemakkelijken.
  • Dubbele platforms of dubbele lift achteraan

Alle machines zijn voorzien van een eigen hydraulisch circuit met dubbele pomp. Standaard voorzien van grote wielen met lijnprofiel. Om de transportbreedte te beperken schuift het linkerwiel hydraulisch in- en uit