Frontschoffel

De machine wordt vooraan aan de tractor gemonteerd, zodat de bestuurder van de tractor een goed zicht heeft op de werking van de elementen en snel kan bijsturen.


Stuurschijven

Deze schijven worden op een vaste balk gemonteerd, die lost achter aan de tractor hangt. 2 grote veerbelaste schijven staan in hoek zo afgesteld dat de machine precies de tractor volgt.


Mechanische sturing

Machine achteraan aan de tractor gemonteerd. Door middel van een stang wordt de machine gestuurd door een persoon die achterop zit. Sturing door middel van 2 ijzeren ballonwielen met flens. Werkbreedte beperkt tot maximum 3 meter.


Hydraulische sturing

Machine achteraan aan de tractor gemonteerd. De persoon achter op de schoffelmachine kan de machine hydraulisch 30 cm links/rechts sturen. Dit is de meest precieze manier om te schoffelen. Schoffelmachines tot 6m zijn hydraulisch opklapbaar mogelijk.


Elektrohydraulische sturing

Door bediening van een joy-stick wordt de machine elektro-hydraulisch links/recht gestuurd.


Camerasturing

Een geavanceerde kleurencamera neemt een beeld op van de gewasrijen voor de machine. Dit beeld wordt vergeleken met een voorgeprogrammeerd raster en zo wordt de machine perfect boven de gewasrij gestuurd. Hoge capaciteit gecombineerd met een uiterste precisie. Slechts 1 operator nodig, namelijk de tractor bestuurder.